Skip to main content

Hoe is Casa Pancrasia te bereiken?

Per vliegtuig
Indien u per vliegtuig reist, is het vliegveld van Porto het meest dichtstbijzijnde vliegveld. Vanaf het vliegveld is het via goede wegen en met mooie vergezichten ongeveer twee uur rijden naar Casa Pancrasia. Op het vliegveld heeft u ruimschoots de gelegenheid een voor u passende auto te huren. In dit kader is het boeken van een fly-and-drive ticket, het meest voordelig. Het is ook mogelijk om op Lissabon te vliegen. Vanaf dat vliegveld is het ongeveer drie en een half uur rijden.

Met het openbaar vervoer (vanaf de vliegvelden)
Vanuit Lissabon (de trein vertrekt vanaf treinstation Lisboa Oriente) kunt u met de trein naar Mangualde (dan een half uur met de taxi naar Casa Pancrasia). Dit is een mooie treinroute van ongeveer 4 uur. Vanuit Porto kunt u met de bus naar Viseu (vervolgens ook een half uur met de taxi naar Casa Pancrasia). De prijzen voor taxiritten zijn laag vergeleken met de Nederlandse standaard.

Per auto
U rijdt via Oporto richting Lissabon. Bij de afslag Aveiro neemt u de snelweg richting Viseu. Bij kilometerpaal 76 slaat u af richting Viseu Norte. Bij kilometerpaal 93 slaat u af richting Satao. Daarna wijst de weg zich vanzelf.

Indien u met de auto naar Portugal komt, rijdt u via de oostzijde Portugal binnen (dit kortste route). U reist dan langs de Serra de Estrela met zijn schitterend vergezichten.

Komt u vanaf Salamanca (Spanje): Grensovergang Vilar Formoso richting Guarda/Viseu. Bij Mangualde (km paal 108) rechtsaf naar Penalva (do Castelo) en dan naar Satao (EN 329). Daarna wijst de weg zich vanzelf.